Na tenhle recept budete potřebovat:
- čerstvé lístky kari (Curry leaf)
- čerství koriander
- pepř, sůl
- kari mleté
- Tamarind (dva lusky vyloupnuté)
- dvě cibule
- 50ml bílého vína (zbytek pro vás)
- bílé vepřové klobásy (dobrovolné)
- 0,5kg kuřecích jater
- chilli mleté
- čerstvý zázvor (kousek)
- česnek (celá palice)
- Kurkuma mletá
- jasmínová nebo basmati rýže
- dvě rajčata
Nejdřív si všechno pěkně připravte na stůl, stačí vám prkýnko, nůž a jeden hrnec.
Takhle vypadá Tamarind, uvnitř lusku jsou takový semínka obalený v medu. Hoďte do hrnce tak dva kusy.
Kuřecí játra na kousky, česnek rozmačkat, klobásy na kousky.
Taky dvě velký cibule na kostičky, kousek zázvoru na malý kostičky.
Velkou lžíci kurkumy.
Lžíci kari.
Pak taky několik větviček koriandru nakrájet a dvě větvičky Kari lístků bez stonku. Pak se to všechno rukama pěkně prohněte a nechá se tak 25 minut marinovat.
Mezitím si můžete uvařit rejži.
Po minimálně dvaceti minutách marinování to hoďte na plotnu a osmahněte asi dvě minuty všechno co je v hrnci, pak přidejte dva hrnky vody a nechte vařit asi 20 minut.
Na závěr nakrájejte rajčata na menší polo plátky a hoďte je do hrnce tak 3 minuty před koncem.
Nandejte si to na talíř s horkou rejží a snězte to celý rukama, já jsem ale srabácky použil vidličku.