Játrové Kari po Srí-lansku

Na tenhle recept budete potřebovat:

  • čerstvé lístky kari (Curry leaf)
  • čerství koriander
  • pepř, sůl
  • kari mleté
  • Tamarind (dva lusky vyloupnuté)
  • dvě cibule
  • 50ml bílého vína (zbytek pro vás)
  • bílé vepřové klobásy (dobrovolné)
  • 0,5kg kuřecích jater
  • chilli mleté
  • čerstvý zázvor (kousek)
  • česnek (celá palice)
  • Kurkuma mletá
  • jasmínová nebo basmati rýže
  • dvě rajčata

 

Nejdřív si všechno pěkně připravte na stůl, stačí vám prkýnko, nůž a jeden hrnec.

20160528_144345

Takhle vypadá Tamarind, uvnitř lusku jsou takový semínka obalený v medu. Hoďte do hrnce tak dva kusy.

20160528_145633

Kuřecí játra na kousky, česnek rozmačkat, klobásy na kousky.

20160528_145636

Taky dvě velký cibule na kostičky, kousek zázvoru na malý kostičky.

20160528_150240

Velkou lžíci kurkumy.

20160528_150510

Lžíci kari.

20160528_150631

Pak taky několik větviček koriandru nakrájet a dvě větvičky Kari lístků bez stonku. Pak se to všechno rukama pěkně prohněte a nechá se tak 25 minut marinovat.

20160528_155153

Mezitím si můžete uvařit rejži.

20160528_155217

Po minimálně dvaceti minutách marinování to hoďte na plotnu a osmahněte asi dvě minuty všechno co je v hrnci, pak přidejte dva hrnky vody a nechte vařit asi 20 minut.

20160528_161003

Na závěr nakrájejte rajčata na menší polo plátky a hoďte je do hrnce tak 3 minuty před koncem.

Nandejte si to na talíř s horkou rejží a snězte to celý rukama, já jsem ale srabácky použil vidličku.

20160528_161654

Leave a Reply